X

Μίχου Νίκη – Μια ξεχωριστή πρωτιά

 

Μίχου Νίκη

 

Η Νίκη μας εμπιστεύθηκε την προετοιμασία της για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, φοιτώντας στα Φροντιστήρια ΧΡΟΝΟΣ από τη Β’ Λυκείου. Ένα παιδί πρόθυμο, ευγενικό και γελαστό, γεμάτο όρεξη για μάθηση, γεμάτο όνειρα και στόχους. Η Νίκη ακολούθησε με προσήλωση το Πρόγραμμα Σπουδών του Φροντιστηρίου και συνεργάστηκε εξαιρετικά με τους καθηγητές της, με πολλή μελέτη, προσοχή και αφοσίωση. Προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να πετύχει και τα κατάφερε με το παραπάνω, αφού συγκέντρωσε 19.283 μόρια! Μπροστά της ανοίγεται ένα λαμπρό μέλλον και με όλη μας την καρδιά της ευχόμαστε να διαπρέπει πάντα!

Ακολουθεί ένα κείμενο της Νίκης για την πορεία της μέχρι τις Πανελλήνιες εξετάσεις:

 

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν την κορύφωση μιας πορείας μάθησης. Απαιτούν επίταση της καταβαλλόμενης προσπάθειας, ταυτόχρονα όμως υπόσχονται στιγμές ανακούφισης και δικαίωσης. Τέτοιες στιγμές ευτύχησα να ζήσω και εγώ φέτος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η επιτυχία μου ήρθε ως αναγνώριση των κόπων μου.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως πίσω από τη δική μου επιτυχία κρύβεται η συντονισμένη προσπάθεια και πολλών άλλων ανθρώπων, οι οποίοι στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί. Νιώθω, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους των Φροντιστηρίων ΧΡΟΝΟΣ, που πίστεψαν στις δυνατότητες μου και μου προσέφεραν όλα τα εχέγγυα, για να προοδεύσω.

Ο κύριος Νικόλαος Ντέλλας, ως Διευθυντής Σπουδών, υπήρξε για μένα, όπως και για όλους τους μαθητές των Φροντιστηρίων, σύμβουλος και συμπαραστάτης. Η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή, για να μας απαντήσει στον παραμικρό προβληματισμό. Κάτω από τη δική του εποπτεία το πρόγραμμα προετοιμασίας των Πανελληνίων λειτούργησε άψογα και η οργάνωση του Φροντιστηρίου μάς δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας.

Το μεγαλύτερο, όμως, μέρος της αυτοπεποίθησης μου στις Πανελλήνιες το οφείλω στις καθηγήτριες μου. Η κυρία Μαργαρίτα Κλαδιά και η κυρία Ναυσικά Βαλλιανάτου με ώθησαν προς την κορυφή.

Η διδασκαλία τους ουσιαστική και εμπνευσμένη. Μου απέδειξαν ότι οι Πανελλήνιες δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά ευκαιρία για κατάκτηση γνώσεων. Εντόπιζαν εγκαίρως τις αδυναμίες μου, εφάρμοζαν τις μεθόδους που μου ταίριαζαν περισσότερο και με βοήθησαν να εμβαθύνω στο κάθε αντικείμενο.

Η ενθάρρυνση που μου παρείχαν πραγματικά συγκινητική. Πάντα αντικειμενικοί κριτές. Αλλά και πάντα αισιόδοξες. Τα προτρεπτικά τους λόγια δε μου άφηναν περιθώρια να αμφισβητήσω όσα είχα κατακτήσει και όσα θα μάθαινα στη συνέχεια.

Η αφοσίωση και ο ζήλος που επέδειξαν στο έργο τους, το κίνητρο μου να βελτιώνομαι συνεχώς. Έβαλαν στην άκρη κάθε τους προσωπική δυσκολία, για να είναι πάντα στο πλευρό μου. Και αυτό το λέω κατάθεση ψυχής.

Αγαπημένες μου καθηγήτριες, με καθοδηγήσατε σωστά, για να αποφύγω τις υπερβολές. Μου μιλήσατε με στοργή, για να αποβάλω το άγχος μου. Με εμπιστευτήκατε, για να σας εμπιστευτώ. Και θεωρώ την επιτυχία μου και δική σας επιτυχία!

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους στα Φροντιστήρια ΧΡΟΝΟΣ, που, πάντοτε φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν, μετέτρεψαν το Φροντιστήριο σε ένα ζεστό δεύτερο σπίτι. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο κλίμα, κάτω από το οποίο θα προετοιμαζόμουν απερίσπαστη και χαρούμενη για τις Πανελλήνιες.

Πράγματι, ήταν μια ευχάριστη χρονιά. Όχι μόνο για την κατάληξη της. Αλλά γιατί αναπολώντας την, βλέπω το ανθρώπινο της πρόσωπο. Το πρόσωπο μου, το πρόσωπο των ανθρώπων που με στήριξαν. Ένα πρόσωπο ικανοποιημένο για την έκβαση της πορείας κάθε στιγμή.

-Μίχου Νίκη