X

Οι μαθητές των Φροντιστηρίων ΧΡΟΝΟΣ παραδίδουν… «ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ»


Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης των Φροντιστηρίων ΧΡΟΝΟΣ, διοργανώνουμε από το 2009 το φιλανθρωπικό πρόγραμμα «ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ», μέσω του οποίου βοηθάμε συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας. Το «ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ» υλοποιείται την περίοδο των Χριστουγέννων και όλα αυτά τα χρόνια, έχει προσφέρει στήριξη σε πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, μεταξύ άλλων, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα «Παιδικά Χωριά SOS», το «Make-a-Wish», την «Κιβωτό του Κόσμου», την «Αρωγή», τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» και το «Κέντρο Προσφύγων Σχιστού».

Σκοπός του προγράμματος «ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ», πέρα από την ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και αγάπης σε ευπαθείς ομάδες, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε κοινωνικά προβλήματα. Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια περίοδο χαράς και αγάπης για όλο τον κόσμο και οι Άγιες αυτές ημέρες γεμίζουν θαλπωρή τις περισσότερες οικογένειες. Παράλληλα όμως, την περίοδο αυτή θέλουμε να παρακινήσουμε τους μαθητές μας να στρέψουν την προσοχή τους στους λιγότερο ευνοημένους συνανθρώπους μας, είτε αυτοί είναι δίπλα μας είτε πολύ μακριά, πιθανώς στην άλλη άκρη του κόσμου, και να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από το «ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ» οι μαθητές μας εξελίσσονται εκπαιδευτικά, πνευματικά και κοινωνικά ως προσωπικότητες και αποκτούν τα εφόδια εκείνα που θα τους χαρακτηρίζουν ως ολοκληρωμένους ανθρώπους.

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ 2022 - «Η δύναμη είναι στο χέρι σου»

Ενόψει των Χριστουγέννων, φέτος στηρίζουμε μια ακόμη χρονιά, την διεθνή οργάνωση «ActionAid» μέσω του προγράμματος «Η δύναμη είναι στο χέρι σου».

Η ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που από το 1972 δραστηριοποιείται κατά της φτώχειας και της αδικίας σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι μαθαίνουν, μέσα από προγράμματα της οργάνωσης, να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις για να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο για όλους.

Η δράση «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» της ActionAid έχει στόχο να υλοποιήσει ένα έργο ύδρευσης στο Γκιτέσι της Ρουάντα. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, όπου η πρόσβαση σε καθαρό , πόσιμο νερό είναι μηδαμινή. Η έλλειψη της πολύτιμης αυτής, βασικής ανάγκης, βάζει κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους σε κίνδυνο και καθιστά τη χώρα ως μια από τις πιο φτωχότερες στον κόσμο.

H ιστορία του μακρινού και πιθανώς άγνωστου για εμάς Γκίτεσι, θα βοηθήσει να ενδυναμώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους μαθητές μας σε παγκόσμιο επίπεδο, συμμετέχοντας έμπρακτα στην καταπολέμηση της φτώχειας και συμβάλλοντας στον στόχο που είναι όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο και τρεχούμενο νερό. Η ενέργειά μας «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ενισχύσουν την προσπάθεια της ActionAid και να μάθουν για τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στις έννοιες της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Πως συμμετέχουμε στο φετινό πρόγραμμα «Η δύναμη είναι στο χέρι σου»

Με κάθε δωρεά 2€ οι μαθητές παίρνουν ένα αναμνηστικό βραχιολάκι της ενέργειας από τους Καθηγητές τους που θα μας θυμίζει κάθε μέρα ότι είμαστε μέρος μίας μεγάλης προσπάθειας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας μαζί με άλλους φορείς απ’ όλη την Ελλάδα μπορούμε να τα καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο.
Επίσης, βραχιολάκια της δράσης μπορείτε να βρείτε και στις Γραμματείες του Φροντιστηρίου!