X

Σεμινάριο για Γονείς «Μεγαλώνοντας παιδιά στην κρίση»

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 διοργανώσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για τους Γονείς μαθητών μας με θέμα “Μεγαλώνοντας παιδιά στην κρίση”.

Προσκαλέσαμε την κυρία Σοφία Δρόσου, Ψυχολόγο από το “Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας” θέλοντας να στηρίξουμε έμπρακτα τους Γονείς μαθητών μας σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε.

Η κυρία Δρόσου ξεκίνησε το Σεμινάριο αναλύοντας εν συντομία τις επιπτώσεις της παρούσας κρίσης.

Οι κρίσεις δημιουργούν πίεση, μεγάλη συναισθηματική σύγχυση σε μικρούς και μεγάλους. Οι κρίσεις προκαλούν αλλαγή στα δεδομένα της πραγματικότητας. Οι κρίσεις επιφέρουν κοινωνικές και οικονομικές ανακατατάξεις.

Γνωρίζουμε ότι διανύουμε μία περίοδο κρίσης, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να την αντιμετωπίσουμε, μένοντας ψυχικά υγιείς και ευτυχισμένοι, άλλωστε κάθε κρίση έχει αρχή, μέση και τέλος.

Στη συνέχεια, αρκετοί Γονείς μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Η κυρία Δρόσου έδωσε συγκεκριμένες συμβουλές και προσεγγίσεις στους Γονείς.

Η συμμετοχή των Γονέων και τα σχόλιά τους μετά το Σεμινάριο μας χαροποιούν ιδιαίτερα και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε στο μέλλον με ανάλογες δράσεις.