X

Πανελλήνιες 2020 – Οι Μαθητές μιλούν για εμάς

 

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις μπορεί να αποτελούν αφενός μια κοπιαστική και πιεστική διαδικασία, αφετέρου όμως είναι μια εμπειρία μέσα από την οποία αρχίζεις να ανακαλύπτεις τα όριά σου και να τα ξεπερνάς. Υπάρχουν στιγμές χαράς, δικαίωσης και ανακούφισης όπως η στιγμή που έμαθα για την επιτυχία μου, την οποία οφείλω προπάντων στους ανθρώπους των Φροντιστηρίων ΧΡΟΝΟΣ.Ο κύριος Ντέλλας βρισκόταν πάντα στο πλευρό όλων των μαθητών για να μας συμβουλέψει και να μας βοηθήσει με οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζαμε. Οι καθηγήτριές μου όμως - η κυρία Κλαδιά, η κυρία Μάζη και η κυρία Φουντούλη - ήταν αυτές που έδιωξαν τις ανασφάλειες και το άγχος μου ωθώντας με να στηρίζομαι στις δυνατότητές μου επιζητώντας συνεχώς το καλύτερο.

Γι’ αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους στα Φροντιστήρια ΧΡΟΝΟΣ που ήσασταν δίπλα μου σε αυτό το βήμα της ζωής μου.

-Δήμου Κλειώ

Όπως είναι γνωστό, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν μια εξαιρετικά δύσκολη, απαιτητική και αγχωτική διαδικασία που προϋποθέτει σκληρή μελέτη, αφοσίωση και προσωπικό αγώνα.

Με την ανακοίνωση όμως των αποτελεσμάτων και συνεπώς της επιτυχίας μου, αισθάνθηκα πράγματι πως αναγνωρίστηκαν οι κόποι μου και όλες αυτές οι αμέτρητες στιγμές άγχους και αυτοαμφισβήτησης που με συνόδευαν καθ΄ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας μου για αυτές.

Για την επιτυχία μου αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Φροντιστήρια ΧΡΟΝΟΣ, τον κύριο Ντέλλα και προπάντων τις καθηγήτριές μου που μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ζωής μου και που πίστεψαν στις δυνατότητές μου.

-Κοτόρτση Σπυριδούλα

Είναι γνωστό (ή θα έπρεπε να είναι γνωστό) ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις απαιτούν πλήθος θυσιών, όπως είναι η ξεκούραση, ο ύπνος, η ηρεμία, η κοινωνική ζωή, οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Είναι επίσης γνωστό (ή θα έπρεπε να είναι γνωστό) ότι την χρόνια των Πανελλαδικών μας συνοδεύει η πίεση, ο φόβος για την αποτυχία, το άγχος, η κούραση. Αυτό που δεν είναι - και θα έπρεπε να είναι- γνωστό, είναι το ότι μπορούμε να βρούμε το φως στην άκρη του τούνελ, χωρίς να εξαθλιωθούμε, με την στήριξη ορισμένων ανθρώπων που με τις μέρες έγιναν "οικογένεια".

Μπορούμε να βρούμε το φως στην άκρη του τούνελ, γιατί βρισκόμαστε καθημερινά σε έναν χώρο που πολύ γρήγορα έγινε δεύτερο "σπίτι μας" και δεν είναι άλλος από το Φροντιστήριο. Στον χώρο αυτό δεν λείπουν τα κλάματα και οι δυσκολίες που φαντάζουν ανυπέρβλητες. Οι συνοδοιπόροι μας όμως - οι καθηγητές και τα μέλη του Φροντιστηρίου - σε αυτό το ταξίδι μας βοηθούν να κάνουμε το κλάμα μας χαμόγελο και να διαπιστώσουμε πως κάθε δυσκολία είναι ένα σκαλοπάτι ακόμα προς την επιτυχία.

Φυσικά, πρέπει να τονιστεί ότι το σημαντικότερο είναι η καταβολή προσωπικής προσπάθειας, κόπου και η έντονη ύπαρξη της επιθυμίας. Το συγκεκριμένο Φροντιστήριο και τα μέλη του μας δίνουν την ώθηση να πραγματοποιήσουμε και να υλοποιήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας, αφού πιστεύουν σε εμάς και μας θυμίζουν καθημερινά όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τα παρατάμε, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως περιμέναμε εξ αρχής.

Γι' αυτό τους ευχαριστούμε!

-Πατσαούρα Μάρθα

Η χρονιά των Πανελληνίων είναι μια ιδιαίτερη χρόνια. Είναι απαιτητική όμως παράλληλα και ωραία. Βάζεις στόχους και με προσπάθεια και διάβασμα ελπίζεις να τους πετύχεις.

Όταν όμως έχεις ανθρώπους δίπλα σου που θέλουν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ντέλλα, τους καθηγητές μου τον κύριο Κουτσομιχάλη, την κυρία Μοσχοβίτη, τον κύριο Κούτρα και τον κύριο Νιάρχο.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τους συμμαθητές μου και ιδιαίτερα τον Ιωάννου για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας πρόσφερε όλη τη χρονιά.

-Φουτράκης Νικόλαος